Local rules

Golfclub Hoog Vaals Local Rules  

Hole 2/11  Par3/4 baan

Buiten de baan

Buiten de baan wordt aangegeven door witte palen
Deze palen worden tijdens het spelen van holes 2/11 en 3/12 beschouwd als out-of-bounds markeringen. Voor alle holes van de Par-3 baan zijn zij vaste obstakels. 

Tijdens het spelen van holes 2/11 van de Par 3/4 baan is het gedeelte van de baan in de richting van de hole links van de witte palen out of bounds.

Tijdens het spelen van holes 3/12 van de Par 3/4 baan is het gedeelte van de baan links en rechts van de fairway gemarkeerd met witte palen out of bounds.

  • Het gebouw van de driving range is een vast obstakel. Komt de bal op het dak van het gebouw dan mag de bal strafvrij vervangen worden.
  • Ligt de bal in het rangegebouw, dan mag zonder straf verder gespeeld worden van de met DZ gekenmerkte mat.

Hole 3/12  Par3/4 baan 

Als een extra mogelijkheid voor het ontwijken van de hindernis achter de green van hole 3 mag een speler met bijtelling van één strafslag een bal in de dropping-zone droppen. Deze dropping-zone is een dropzone zoals bedoeld in Regel 14.3. 

Hole 6/15 

Als een extra mogelijkheid voor het ontwijken van de hindernis achter de green van hole 6/15 mag een speler met bijtelling van één strafslag een bal in de dropping-zone droppen. Deze dropping-zone is een dropzone zoals bedoeld in Regel 14.3.

Hole 9/18 

Ligt een bal na de afslag binnen het gemarkeerde IN gebied (witte palen) tussen afslag en het vast obstakel (hekwerk), moet met de tweede slag zonder straf vanaf de afslag verder gespeeld worden.

Bal out of bounds of verloren is (R18-2)

  • een provisionele bal spelen
  • Geen provisionele bal spelen en gebruik maken van de
    plaatselijke regel (twee strafslagen)

Als de driving range gesloten is, moet de 3/4 baan gespeeld worden. (Zomertijd)  

 In de wintertijdperiode is alleen de Par 3 baan geopend!